Obiective turistice din Targoviste / Dambovita

Complex Muzeal Curtea Domneasca, Turnul Chindiei, Muzeul Politiei,

Manastirea Dealu, Mitropolia, Muzeul de Istorie, Rezervatia de Zimbri, Biserici istorice,

Stejarul de 1000 de ani, Parcul Chindia, Centrul Vechi, Palatul Brancovenesc

Majoritatea obiectivelor sunt situate la cateva minute de mers pe jos fata de Hotelul Dambovita, sau la cativa kilometri de mers cu masina.

Judetul Dambovita se afla in partea central sudica a Romaniei si are resedinta de judet la Targoviste.

Este un judet foarte aproape de Bucuresti, dar rupt de agitatia capitalei. In judetul Dambovita ai o multime de lucruri de facut si locuri de vazut.
Datorita faptului ca in apropiere se afla Muntii Carpati ( Meridionali), puteti gasi foarte multe locuri frumoase, ce merita vizitate.

Targovistea este capitala judetului Dambovita si un oras cu o istorie bogata, ale carei urme inca se mai pastreaza. Targovistea este vechea cetate de scaun a tarii, locul in care a domnit  Vlad Tepes, cunoscut ca si Dracula.

Putini turisti cunosc istoria orasului Targoviste si nu fac popas in vechea cetate de scaun, care mai pastreaza cateva din vechile fortificatii si cladiri. Un oras care a avut statutul de cel mai important centru economic, politic, militar si cultural al tarii Romanesti.

Printre betoanele construite in timpul regimului comunist, in Targoviste mai pot fi admirate urmele trecutului.
De municipiul Targoviste se leaga si cel mai important eveniment din istoria contemporana a Romaniei, fiind locul in care au fost capturati, condamnati si executati sotii dictatori Ceausescu, in decembrie 1989, in timpul evenimentelor revolutiei.